Kevätmessut

Kevätmessut messukeskuksessa ovat varma keväänmerkki. Kuten aiempinakin vuosina, odotukseni olivat korkeammalla, kuin tarjonta lopulta oli. Toki tapahtuma on tarkoitettu harrastajille, mutta intohimoisilla puutahaharrastajilla saattaa olla monen kymmenen vuoden kokemus tarhuroinnista, ja näin kokemuksen tuomaa tietoa, josta tällainen tuore puutarhuri voi vain unelmoida. Ajattelin että messulla kuitenkin näen “kuumimmat trendit” ja sen, mitä kuluttajat kaipaavat.

messut1Mitään mieltämullistavaa en löytänyt. Kameroiden tiheydestä päätellen, romanttinen ja runsas oli kävijöiden mieleen.  (Valitettavasti osaston ja tekijän nimeä en ottanut muistiin)

 

 

 

Silmiinpistävän paljon oli koristeena käytetty magnoliaa ja sen taimiakin oli myynnissä. Magnolia kaipaa valoa ja lämpöä, joten sen hankintaa omaan puutarhaan kannattaa harkita.

messut2Upeaa magnoliaa voi käydä ihailemassa Kaisaniemen Kasvitieteellisessä puutarhassa.

Mainio yhteenveto ja tietoa magnolioista.

Toinen selvä kevään hittituote on pelargonia. Sen erilaisia versioita oli myynnissä lähes jokaisella taimimyyjällä. Töissä juuri perjantaina nypimme pienistä pelargonioista kaikki kukat ja nuput pois, jotta kasvi käyttäisi voimansa kasvamiseen. Vaikka olisivathan kauniisti kukkivat kasvihuonepöydät meidän harvojen ilo! Säätetään kuitenkin kukinta asiakkaille.

Kiinnostavin osasto oli ehdottomasti Lyhty ry:llä. Kaunis kokonaisuus ja innokkaita myyjiä tiskin takana. Myynnin tuotto käytetään kuulemma kevätretkeen. Kuvaa en huomannut siinä jutellessani ottaa ja harmittaa etten ostanut yrttien taimia mukaani.

messut4Pyrin hillitsemään omia taimi- ja siemenhankintoja, mutta muutama pussi mukaani tarttui. Koska työskentelen päivät puutarhurina, en usko että jaksan tänä vuonna panostaa palstaani paljoa. Palstalla on muutamia perennoita, raparperia, pari äkämäpunkin vaivaamaa mustaherukkaa sekä vadelmaa.

Jotain on tietenkin pakko laittaa lavakauluksiin kasvamaan, mutta muuten peitän tiheällä kylvöksellä koko palstan hunajakukkalla Phacelia tanacefolia ja veriapilalla Trifolium incarnatum. Molemmat parantavat maaperää ja ovat hyviä perhoshoukuttimia.

Viherkasveille ostin lannoitteen ja muutama siimaleikkurin ja moottorisahan esite piti iltalukemistoksi ottaa mukaan.

messut3

 

 

 

 

Ihastuttava ruusumanteli Prunus triloba.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s