TERVEISIÄ KOTKASTA

Puutarhakoulusta kävimme retkellä Kotkan puistoissa. Siitä on nyt pari vuotta aikaa ja olen halunnut näyttää nämä ihanuudet myös perheelleni. Vihdoinkin, huiman viikon kesäloman aikana, lähdimme ajelemaan kohti Kotkaa. Matkahan ei ole ollenkaan pitkä, joten Kotka on mitä mainioin kesäretkikaupunki Helsingistä!

sapokka2

Sapokan vesipuisto kaupungin keskustassa tarjoaa taidetta, hyvin hoidettua puistoa, joka sulautuu metsään. Kasveja on merkitty nimikyltein ja istutusryhmistä saa hyviä vinkkejä omaan puutarhaan.

sapokka1

Sinilaakakataja Juniperus horizontalis, rohtokataja Juniperus sabina, männyn Pinus sylvestris runkoa kiemurtava villiviini Parthenocissus quinquefolia, tuija Thuja ja kataja Juniperus muodostavat hienon vihreän erisävyisen kokonaisuuden.

Oma suosikkini on Katariinan meripuisto. Vaikken isoista nurmialueista pihalla pidäkään, on täällä upeat kentät, jotka mahdollistavat pelailun, juoksentelun ja raikas merituuli antaa hyvät olosuhteet  vaikka leijan lennätykseen!

katariina1

Kuntoilu ja leikkipisteet ovat hyvät ja grillipaikkoja ja piknikpöytiä löytyy paljon.

Rauhoittumista varten löytyy kiehtoja kivilabyrintti, joka osoittautui 10-vuotiaamme suosikkikohteeksi. Sää ei oikein suosinut ja kuvienottokin jäi vähälle.

Fuksin rhodopuistossa kannattaa käydä keväällä.

Jokipuisto jäi nyt tällä kertaa väliin, kun road tripimme jatkui kohti Imatraa, Savonlinnaa ja Kolin kansallismaisemaa.

 

One comment

Leave a comment