Thaimaa 1

Vuosi sitten vietimme joulun ja uudenvuoden ensimmäistä kertaa Thaimaan lämmössä. Ihastuimme maahan, sen kauneuteen ja ystävällisiin ihmisiin niin, että lähdimme samoille kulmille uudestaan täksi helmikuuksi. Olen kaivellut tietoja ja haalin mukaani kirjoja Aasian kasvillisuudesta ja varsinkin puista. Kuitenkin lomamoodi iski ja lopullinen tutkimustulos jäi laihanlaiseksi. Tallensin kasvillisuutta kuviin, piirroksiin ja aivoihin.

Mysteeripuu

Tätä ihastuttavaa puuta ihailin kaksi viikkoa majapaikkamme pihalla. Sitä oli myös pienenä katupuuna, sekä puistoissa. En vieläkään tiedä mikä se on. Kyselin hotellin puutarhurilta asiaa, mutta kansainvälinen kukkien kieli ei ylittynyt. Hän ei tiennyt, tai osannut kertoa.

 

Banyan, Koh Phi Phi

Tämä vaikuttava puu vei sydämeni jo edellisellä kerralla. Hämmästyin puun mahtavuudesta niin, ettei minulla ole ensimmäiseltä kerralta kuin yksi suttuinen kuva siitä. Nyt sain korjattua asian, mutteivät kuvat tee oikeutta puun mahtavuudelle. Tällä puulla ja minulla on yhteys.

Wikipedia kertoo Banianiviikunasta Ficus benghalensis näin:  Trooppinen puu, jota näkee usein istutettuna temppelien lähelle. Banianiviikuna kasvaa 20–30 metriä korkeaksi. Sen oksista lähtee ilmajuuria, jotka vanhemmiten muuttuvat puumaisiksi, niin että yksikin puu voi muodostaa pientä metsikköä muistuttavan pylväskatoksen, jonka ympärysmitta voi olla satoja metrejä.

Myös kotoisat viherkasvimme limoviikona Ficus benjamina ja huonekumipuu Ficus elastica kasvoivat mahtavina puina.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s