Minimaailma

sdr

Olimme 11-vuotiaan esikoiseni kanssa Annalassa miniatyyripuutarhakurssilla. Lumoavan innostavaa, poika innostui valtavasti ja nyt meillä on koti täynnä pikkuisia puutarhoja, joita hoidetaan ja seurataan.

Miniatyyripuutarhan rakentaminen lasten kanssa mainiota on puuhaa, he yhdistelevät ennakkoluulottomasti asioita ja tarinoita elävään materiaaliin. Näihin puutarhoihin voi toteuttaa villitkin ideat!

Dinosaurukset pääsivät sammaleiseen sademetsään, jonka muodostavat vehka, juoru ja palmuvehka. Metsä rehevöityy kun herneenversot, vehnä ja parsa itävät. Kimmaltavaa polkua pääsee muumien retkipaikalle. Suihkepullo on ahkerassa käytössä, kun innokas puutarhuri kastelee.

Miniatyyripuutarhan rakentaminen on erinomaista puutarhanhoitoa kun maa on vielä jäässä. Myös esikasvatuksesta ylimääräiseksi jäävät taimet sopivat hyvin minimaailman kasveiksi. Kun hoitoalue on kolmekymmentäsenttiä halkaisijaltaan, eivät uupumus ja epätoivo iske puutarhuriin.

Suunnitelma, pohjatyöt ja asukkaiden valintaa.

5-vuotias pikkusisko halusi heti tietysti oman puutarhan! Tätä ennakoiden kotiuduimme puutarhamyymälän kautta.

”Uima-altaan” kävivät testaamassa, niin lego-hevonen, Sven-poro, Rainbow Dash kuin Applejack. Vaikka olemme sopineet, että tällä ei leikittäisi, on vesiaihe liian houkutteleva!

Kiitos Lea kivasta kurssista!  www.pihailo.fi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s